Hållbarhet & kvalitet

Hållbarhet

Ekdahls står för modern design, grundad i gedigen svensk möbeltradition. Vackra tidlösa möbler av massivt trä, alltid med genomtänkt funktion. Möbler för generationer, tillverkade i vår egen fabrik i Småland.

Den viktiga kvaliteten
Vi tummar aldrig på kvaliteten – varken i råvara, design eller tillverkning. Materialet är gediget massivt trä från hållbart skogsbruk, en fantastisk resurs som vi brinner för att ta tillvara och förädla. Det fraktas och behandlas med minsta möjliga miljöpåverkan som mål. Vi anlitar skickliga formgivare för att rita möbler efter höga krav på såväl utseende som funktion och lång livslängd. Att tillverkningen sedan sker i vår egen fabrik i Småland gör att vi kan garantera en hög standard och säkra leveranser. Det är vi stolta över. För i våra ögon handlar riktig kvalitet om att tänka hela vägen.

Lokala leverantörer
Vi strävar alltid efter att anlita leverantörer och partners så nära som möjligt. För att gynna svenskt näringsliv och på så sätt bidra till välfärden, spara på klimatet med korta frakter och säkra vår process med enkel kommunikation och snabba beslutsvägar. De flesta har vi känt både länge och väl, och vet att de är lika erfarna, noggranna och kunniga som vi inom sina områden. Det känns tryggt.