Hållbara möbler

En svensk möbeltillverkare med fokus på hållbarhet och kvalitet

I över 70 år har högkvalitativa svensktillverkade möbler varit vårt fokus, vår passion. Möbler som kombinerar design med långsiktighet och tillgänglighet.

Kvalitet, en självklarhet

Kvalitet är för oss är lika självklart som luften vi andas. Kvalitet ska kännas, precis som den kalla och klara luften en tidig oktobermorgon. På samma sätt ska det vara med en möbel från Ekdahls. Du ska känna tiden, och kärleken, vi lagt ner i material, design och tillverkning.

Tidlösa och hållbara möbler

Materialet vi använder är gediget massivt trä från hållbart skogsbruk, en fantastisk resurs som vi brinner för att ta tillvara och förädla. En hållbar resurs som fraktas och behandlas med minsta möjliga miljöpåverkan som mål (läs mer om hur vi arbetar mot en mer hållbar framtid). Vi anlitar skickliga formgivare för att rita möbler efter höga krav på såväl utseende som funktion och lång livslängd. Att tillverkningen sedan sker i vår egen småländska fabrik gör att vi kan garantera en hög standard och säkra leveranser. Det är vi stolta över. För i våra ögon handlar riktig kvalitet om att tänka hela vägen. Från designskiss till färdig produkt för att skapa en möbel gjord för att hålla och användas i många år.

Nära leverantörer

På Ekdahls strävar vi alltid efter att anlita leverantörer och partners så nära som möjligt. Det är bra för näringslivet och vår gemensamma välfärd, det spar på klimatet med korta frakter och det säkrar vår process med enkel kommunikation och snabba beslutsvägar. De flesta av våra vänner har vi känt både länge och väl. Vi vet att de är lika erfarna, noggranna och kunniga som vi inom sina områden. Det känns tryggt och det stavas kvalitet.