Återbruk – hållbart på riktigt

Ett äkta hållbart bruk av en möbel förutsätter möjligheten till återbruk. För oss på Ekdahls en självklarhet.

Hållbara möbler för livet

Vår målsättning är att möbler ska tillverkas för att användas av generation efter generation. Genom att tidigt i designarbetet tänka igenom frågor som alltifrån materialval och materialbesparing till form och funktion, skapar vi förutsättningar för cirkulära möbelflöden och för återbruk. Läs gärna mer om vårt kvalitetsarbete som är grunden, kalla det gärna stommen, för hållbara möbler.

Ta hand om dina möbler

När väl en möbel har gjort sitt, eller när tidens tand satt sina spår, ska den kunna återanvändas – återbrukas. Detta kan behövas även om du tagit hand om din möbel genom åren. För precis som oss människor åldras även möbler. Något som inte minst gäller för möbler i offentliga miljöer.

Alla förtjänar en andra chans

Genom ofta enkla ingrepp förlänger vi på Ekdahls möbelns livslängd. Det är skonsamt mot miljön, men också mot plånboken. Återbruk kan handla om alltifrån avtagbar klädsel till utbytbar stoppning. Vi erbjuder till exempel nya klädslar till såväl befintliga som åtgångna modeller. Du kan också låta oss renovera stommen genom ny lack eller målning i kulör. Det är möjligt tack vare att vi svensktillverkar möbler enbart i massivt trä. Reservdelar till din möbel kan du ofta själv byta ut. Genom saker som ny klädsel, stoppning eller ytbehandling får möbeln ett nytt liv. Själen, ja den är dock densamma.